Rococo -salt -mandel -rosmarin -salt -display -Beriksson -web

Choklad med salt

Choklad med havssalt har blivit en folkkär smakkombination som när vi började erbjuda det för 12 år sedan ansågs innovativt och lite galet men känns idag snarare som en självklar kombination som de flesta uppskattar; Och när vi tänker på ett ord som smakbalans, så känns det ju naturligt att två kontraster såsom sötma och sälta har goda möjligheter att ge en fin smakbalans.

Dock är ju inte en saltchoklad bara en saltchoklad, det finns så många variabler att spela med som avgör smaken. Vilket salt använder chocolatieren, hur mycket salt innehåller den, vad är det för kakaosort och vilken kakaohalt har chokladen. Det är ju det som blir så roligt och spännande med smakupplevelsen. Vilken blir din favorit-saltchoklad?

 

Salt -choklad -Beriksson -web 

 

 

Sortimentet

 

 

Rococo

 

Inspirationen till Rococos krämiga choklad med mjuk touch av havssalt fick Rococos grundare Chantal Coady då hon gick längs med stranden ätandes en glass och den kraftfulla vinden gav en salt touch på hennes läppar som blandades med glassens sötma. Kombinationen av sötma och sälta är idag en tidlös smakombination och är nästintill oslagbar.

 Rococo _70Gram _Artisanbar _Mork _choklad _salt _kryddchoklad _Beriksson 2-web

 

 

Mörk choklad med rökt havssalt

Ekrökt havssalt från Anglesey PDO 0,5%

Kakaohalt 65 %

 


 

Rococo _70Gram _Artisanbar _Rosmarin _mandel _salt _kryddchoklad _Beriksson 2-web 

 

Ekologisk mjölkchoklad med mandel, havssalt från Wales och rosmarin

Chokladen vann silver på tävlingen Academy of Chocolate Awards 2013.

 

Kakaohalt: 40 % 

70 gram 

 

 

Rococo _havssalt _20g _chokladkaka _choklad _distribution _gavor _present _design _Beriksson _web      Rococo _70Gram _Artisanbar _Mjolkchoklad _salt _kryddchoklad _utan Bakgrund _Beriksson _web

 

Ekologisk mjölkchoklad med havssalt från Wales 
Havssaltet skapar en mjuk kolatouch till den mjuka krämiga chokladen. Chokladen vann guld i Academy of Chocolate awards 2011.

Kakaohalt: 40 % 

Stor förpackning – 70 gram
Liten förpackning – 20 gram

 

 

Läs mer om Rococo här.

 

 

Goodio -48g -salt -rawchoklad -choklad -Beriksson

 

Goodio

 

77 % kakaohalt och fjordsalt från Island – 

En underbar harmonisk blandning av raw-kakaobönor från Kongo och havssalt från de isländska fjordarna. Saltet skördas för hand.

 
Ingredienser: kakaobönor*, kokospalmsocker*, kakaosmör*, isländskt havssalt*. 
*Ekologiskt certifierade råvaror 
 
Kakaohalt: 77 %

48 gram

 

Läs mer om Goodio här.

 

 


Beschle _pistage _salt _gren _chokladdistribution _distribution _Beriksson _web  Beschle _pistage _salt _gren _chokladdistribution _distribution _Beriksson _web    

 


Beschle

 

 

Fleur de sel & pistacchios

Den prisbelönade mörka chokladen har en mjuk fruktig touch från Madagascarkakaon som balanserar fint med sältan och pistagebitarna. Testa den gärna till whisky som Oban 14 years old Single Malt eller Redbreast 12 years old Single Pot.

Passar till:
Chokladens tydliga pistagetoner och lena sötma fungerar fantastiskt ihop med den skotska höglandswhiskyn Oban 14 years old Single Malt och lyfter fram en tydlig ton av honung i spriten medan den irländska whiskeyn Redbreast 12 years old Single Pot still förvandlar den karaktäristiska pistagesmaken till lakrits och marsipan i gommen. 

Kakao: Trintario

 

Stor förpackning – 50 gram
Liten förpackning – 9 gram

Läs mer om Beschle här.

 

 

 

 Kallari

 

Kallari _sacha _ginger _salt _ekologisk _choklad _Beriksson _web 

Mörk choklad med ingefära och bergsalt

En choklad som ger en behaglig och mjuk samt aromatisk smak som är helt unik. Detta är en av favoriterna på kontoret!       

Kakaohalt: 71 %.

50 gram

 

 

 

Kallari _kuripaki _80_nibs _salt _fair _kooperativ _ekologisk _choklad _distribution _Beriksson _web

 

Mörk choklad med kakaonibs och bergsalt

Den nya mörka chokladen Kuri Paki har en mörk och fyllig smak pga den höga kakaohalten och de kraftfulla kakaobönebitarna som är hackade och strödda i chokladkakan. Bergsaltet ger en härligt tinglande effekt och den har en mjuk och behaglig eftersmak med noter av banan.

Kakaohalt: 80 %.

Kakaosort: Nacional. 

50 gram. 

 

Läs mer om Kallari här.

 

 

 


 

 Mathez

 


Mathez _svartaserien _chokladtryffel _choklad _Beriksson -web

                            Mathez -Havssalt -choklad -tryffel -chokladtryffel -Beriksson -web

Sel de Guerande – Mjuk och krämig chokladtryffel med rund kakaosmak som balanseras mot en mjuk sälta. 250 gram.

  

Läs mer om Mathez här.

 

 

 

Gardini

 

Gardini _LIQUERIZIA_salt _lakrits _choklad _italienskt _prisbelonat _delikatess _distribution _Beriksson _web Gardini _salt _G_saltchoklad _gourmet _deli _distribution _Beriksson _webGardini _naps _salt _trio _lakrits _choklad _italien _Beriksson _web

 38 % med lakrits från Abruzzo och Cerviasalt – En krämig mjölkchoklad med en perfekt balans mellan sältan och lakritssmaken. Innehåller 1 % havssalt. 50 gram.

En komplex smakupplevelse med flera lager som är lätt att kombinera med andra goda smaker. Lätt blommig och kryddig doft följs av en tydlig sälta på tungan. Snart gör mer fylliga nöt- och kakaonoter sig påminda och lakritsen ger chokladen både en läcker kryddighet och en frisk, kvardröjande eftersmak. Underbar i kombination med ett fylligt Shiraz-vin, mogen Amarone, sötfruktig Recioto della Valpolicella eller en kraftfull Imperial stout. Sältan och kryddigheten är dessutom ett superbt sällskap till den mörkt mullrande whiskyn Talisker Storm från ön Skye.

50 gram 

 

Gardini _42__salt _lakrits _choklad _italienskt _prisbelonat _delikatess _distribution _Beriksson _web Gardini _salt _G_saltchoklad _gourmet _deli _distribution _Beriksson _web

42 % kakaohalt – en mörk och krämig mjölkchoklad med en mjuk sälta som balanserar den milda kakaosmaken. Innehåller 1 % havssalt. 

Genom denna choklad känner du en tydlig nötighet i doften med jordigt komplexa kakaonoter i bakgrunden. I munnen kommer toner av vaniljfudge, rostat bröd och brynt smör fram tillsammans med en lätt blommighet i eftersmaken. Kombinera med en fruktig cognac och upptäck toner av mogna äpplen och ugnsbakade päron eller kontrastera med den friska syran hos ett tyskt eiswein. Tycker man om kraftigare smaker kan man med fördel para ihop chokladen med en söt belgisk klosterale eller en mjuk rom med tydlig vaniljkaraktär såsom Ron Quorhum Solera 23 yo från Dominikanska republiken.

50 gram

 

Gardini _BRISIGHELLO__salt _lakrits _choklad _italienskt _prisbelonat _delikatess _distribution _Beriksson _web Gardini _salt _G_saltchoklad _gourmet _deli _distribution _Beriksson _web

 38 % med Brisighelloolivolja och havssalt – en mjölkchoklad som har fått ytterligare krämighet från olivoljan och får en fyllig smak genom det milda saltet i kombination med kakaosmaken. Innehåller 1 % havssalt. 

38 % Brisighello är en krämig mjölkchoklad med fyllig vaniljdoft som smälter lätt på tungan och för med sig både fruktighet och ett pepprigt bett från olivoljan. En mångsidig choklad som passar perfekt till såväl smakrik oloroso-sherry som gräsdoftande låglandswhisky. Olivoljans fruktighet får en extra skjuts tillsammans med en maltig och humlearomatisk amerikansk pale ale eller ett friskt Sauvignon blanc-vin från Nya Zeeland. Den äventyrslystne rekommenderas även att prova chokladen till en mustig Barley wine för ett spännande och kvardröjande smakmöte.

50 gram

 

Gardini _54_salt _lakrits _choklad _italienskt _prisbelonat _delikatess _distribution _Beriksson _web Gardini _salt _G_saltchoklad _gourmet _deli _distribution _Beriksson _web Gardini _naps _salt _trio _54_choklad _italien _Beriksson _web

54 % – En mörk choklad 54 % kakaohalt med delikat havssalt från Cervia som gör att saltet inte tar över smaken från chokladen. Innehåller 1 % havssalt. 

Mustiga kakaonoter samsas med nypon och muskot i doften. I munnen är kakaon tydligt i centrum för smakupplevelsen även om man fortfarande kan hitta nypon, rostade kastanjer och valnötter.God tillsammans med en långlagrad armagnac såsom Samalens 1974 toner av russin och mandel. Och i kombination med en femårig calvados från Lecompte träder både frukt, kanel och kryddnejlika fram ur den fylliga chokladen. Tillsammans med en mellanrökig höglandswhisky hittar man istället nyrostade ekfat, digestivekex och créme brulee.

50 gram

 

Gardini _70__salt _lakrits _choklad _italienskt _prisbelonat _delikatess _distribution _Beriksson _web Gardini _salt _G_saltchoklad _gourmet _deli _distribution _Beriksson _web

70 % med havssalt – en mörk fyllig choklad med en mild sälta som balanserar smaken. Innehåller 1 % havssalt. 

En förförisk choklad som doftar mjukt av kakao, vanilj och sötlakrits men som i munnen ger toner av färskbryggt mockakaffe, kryddpeppar och brynt smör, hela tiden med dovt kraftfulla kakaonoter i bakgrunden men utan att kännas sträv.En självsäker choklad som gärna håller hov tillsammans med smakrika romsorter som Diplomático Reserva Exclusiva eller Ron Zacapa Gran Reserva men som är precis lika bra till de rökiga maltwhiskysorterna från Islay liksom till ett fylligt Sauternes- eller Madeira-vin.

50 gram


Läs mer om Gardini här.

 

 

 

 

 

 

Gardini -Beriksson -val -nyheter -choklad 1-web

 

 

Gardini -Beriksson -val -nyheter -choklad 2-web

 

 

 

Gardini _salt _G_saltchoklad _gourmet _deli _distribution _Beriksson _web