La Perla _logga _chokladtryffel _chokladdistribution _servering _kafe _Beriksson

Choklad- och nöttryfflar du aldrig glömmer – från Italiens chokladhuvudstad (IT)

 

La Perla _chokladtryffel _kopp _Nera _Beriksson _web

 

Om du tvivlar på att världens bästa hasselnötter kommer från Piemonte har du aldrig smakat La Perla. I klassiskt eleganta förpackningar levererar det lilla familjeföretaget både rena chokladtryfflar och sådana fyllda med ursprungsskyddade (IGP) hasselnötter från kullarna runt Turin som får det att vattnas i munnen på finsmakare världen över. La Perla är kvalitet som känns i varje tugga.

 

Sedan 1952 har Sergio Arzilli haft chokladen som passion och yrke, och han valde tidigt att endast arbeta med den bästa kvaliteten och han satte den lokala specialiteten hasselnötter I.G.P i fokus. 1992 grundade han La Perla di Torino som idag har ett stort utbud av choklad för det speciella tillfället. La Perlatryffeln skapas av en kombination av mjuk kakao och de mest utsökta rostade hasselnötterna från Piemonte. Hasselnötterna är I.G.P, ursprungsskyddade, vilket innebär att det är en garanti för att det är hasselnötter av hög kvalitet. La Perlas första choklad som producerades är den svarta pärlan, en mörk och krämig cholkadtryffel med rostade hackade hasselnötter. Hasselnötterna och kaffebönorna som används till de krämiga och krispiga tryfflarna rostas minuterna innan de strös i chokladsmeten, vilket ger en färskare och godare produkt. Allt arbete görs för hand för att ge en hantverksprodukt som ger dig mer njutning.

 

La Perla -Pistage -tryffel -choklad -Beriksson 7-web

 

Nyheter

 

 

La Perla -Pistage -tryffel -choklad -Beriksson 2-web

 

Nyhet 1 – La Perla Bianca – nu även med pistagenöt

La Perla bianca är den populära krämiga vita hasselnötstryffeln. Nu får den sällskap av en lika krämig vit chokladtryffel som innehåller hela 32 % sicilianska pistagenötter. 

  

"Nu ska jag visa er de godaste, läckraste och mest beroendeframkallande tryfflar som jag har smakat, någonsin. En pistagetryffel som är magiskt god, det går knappt att beskriva med ord."

-Agnieszka, bloggen Spot and Tell

   

Ingredienser: Vit choklad (socker, helmjölkpulver, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj), pistagenöt (32 %), socker. Innehåller mjölk, pistage och soja. Kan innehålla spår av andra nötter.

 

 

La Perla _70_chokladtryffel _Beriksson -web 

Nyhet 2 – 70 % – mörk choklad och krispiga hasselnötter

La Perla 70 % är den chokladtryffel i vårt sortiment med högst kakaohalt. Den innehåller nämligen en 70 %ig choklad. Fortfarande är den krämig och innehåller hela 28 % av små krispiga hasselnötsbitar. Njut av din mörka tryffel till en smakrik kopp espresso om du har en annan favoritdryck. Chokladen innehåller 28 % hasselnötter, 49 % kakaohalt och 23 % socker.

Ingredienser: Kakaomassa, hasselnötter, socker, kakaosmör, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, Arom. Naturlig vanilj. Innehåller hasselnötter och sojalecitin. Kan innehålla spår av mjölk och andra typer av nötter. Utan gluten.

 

  

La Perla _chokladtryffel _kopp _Nera _Beriksson _web

 

 

La -Perla -di -Torino _Puro _choklad _distribution _notter _presentation _Beriksson _web

Puro Nero är prisbelönad

Puro Nero är den mörka sockerfria chokladtryffeln från La Perla som inehåller hela 40 % hasselnötter. Den vann 2 guldstjärnor på den prestigefyllda mattävlingen Great Taste Awards 2016 i London. Provsmaka så förstår du varför. Här kan du läsa om tävlingen.

 

 

 

 La Perla _Puro _chokladtryffel _sockerfria _choklad _Beriksson _web

 

Ladda ner bilder på Purochokladen här. 

 

 

Här hittar du La Perlas nötiga chokladtryffel

För att se var du kan köpa produkter från La Perla, klicka här.

 

 

La Perla _tryffel _fat _pistagetryffel _chokladtryffel _chokladdistribution _choklad _Beriksson 

La Perlas klasiska sortiment är:

Mörk chokladtryffel med hasselnötter, mörk tryffel med kaffe och nötter, mörk tryffel med hackade kakaobitar och den klassiska vita pärlan, en vit chokladtryffel med 42 % hasselnötter av högsta kvalitet.

DSC_0001

La Perlas chokladtryffel är en kombination av de väl utvalda ingrediensernas höga kvalitet med La Perlas passion för skapande. La Perla vill omtolka de traditionella piemontesiska smakerna, såsom hasselnötter och choklad med originalitet och innovation. Produkterna förpackas för hand i papper som utstrålar klassiska produkter av hög kvalitet.

La Perla _chokladhantverk _Personalen _Beriksson _web

 

La Perla _servering _kafe _chokladtryffel _bianca _vitchoklad _italienskt _nougat _Beriksson

Sergio har varit president för National Handcraft Federation vilket indikerar hans hängivenhet för konstformen att skapa choklad av hög kvalitet. Chokladen tillverkas i chokladhuvudstaden Turin, Italien. 

La Perla _servering _chokladtryffel _nera _choklad _chokladdistribution _Beriksson

Tryffeln finns i fem varianter. Det finns fyra mörka chokladtryfflar, den svarta pärlan och Regio som innehåller hackade hasselnötter, La Perla caffé innehåller kaffe och hasselnötter och Extreme innehåller hackade kakaobitar. Den femte varianten, La Perla bianca innehåller vit choklad och hasselnötter. Alla tryfflar utom Regio och Extreme är glutenfria. Dessutom innehåller inte extrem, nera samt caffé mjölk.

 

La Perla _nyheter 2013_Web

 

La Perlas sortiment

 

 

 

La Perla _Gemme _amaretti _Beriksson -web 

Nyhet – Amarettikaka
Amaretti är en klassisk italiensk kaka fylld av mandel. Kakan är väldigt mjuk med en fyllig smak av såväl söt som bittermandel. Vi kan likna den vid en italiensk version av en macaroon. Till namnet påminner det om den italienska mandellikören Amaretto, men den enda likheten är att de båda innehåller mandel. Det är en perfekt italiensk njutning till kaffet. 

Ingredienser: socker, aprikoskärna, sötmandel, bittermandel, honung, äggvita, aromer. Innehåller aprikoskärna, sötmandel, bittermandel, äggvita, sulfiter. Kan innehålla spår av gluten, mjölk, soja och andra nötter.

 

 

 

La Perla -Pistage -tryffel -choklad -Beriksson 2-web

 

Nyhet – La Perla Bianca – Pistagenöt

La Perla bianca är den populära krämiga vita hasselnötstryffeln. Nu får den sällskap av en lika krämig vit chokladtryffel som innehåller hela 32 % sicilianska pistagenötter. 

Ingredienser: Vit choklad (socker, helmjölkpulver, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj), pistagenöt (32 %), socker. Innehåller mjölk, pistage och soja. Kan innehålla spår av andra nötter.

 

 

La Perla _bianca _vitchokladtryffel _choklad _Beriksson _web   

 

La Perla Bianca – innehåller vit choklad och är fylld med härliga hasselnötter IGP från Piemonte (35 %)

Ingredienser: hasselnötter från Piemonte (I.G.P - geografiskt skyddad beteckning), 35 %, socker, mjölkpulver, kakaosmör, Emulgeringsmedel: sojalecitin. Arom: naturlig vanilj. Glutenfri.

 


La _Perla _vit _Stracchiatella _Beriksson -web

 

Nyhet – Stracchiatella, vit minichokladtryffel med hasselnötter och mörka chokladbitar
En tredje nyhet för hösten påminner om den populära La Perla Bianca, men de har nu även tillsatt mörk choklad, som komplement till den fylliga nötigheten. Trots att det är en vit choklad så har den en fyllig smak av hasselnöt och upplevs inte så söt som vit choklad oftast gör. Det är en utmärkt kombination till en glas mousserande vin eller espresso.

Ingredienser: Vit choklad (socker, helmjölkpulver, kakaosmör. Emulgeringsmedel: sojalecitin, aromer: naturlig vanilj, hasselnötter från Piemonte (IGP – geografiskt skyddad beteckning). Mörk choklad (socker, kakaomassa, kakaosmör. Emulgeringsmedel: sojalecitin. Aromer: naturlig vanilj. Kakao min. 52%), socker. Innehåller mjölk, soja och hasselnöt. Kan innehålla spår av andra nötter. Glutenfri. 

 

 

 

La Perla _Nera _chokladtryffel _morkchokladtryffel _choklad _Beriksson _web

La Perla Nera – Denna mörka chokladtryffel är fylld av små hackade hasselnötter IGP från Piemonte  (28 %) Chokladtryffeln innehåller 52 % kakao.

Ingredienser: mörk choklad (socker, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin. Arom: naturlig vanilj.) Hasselnötsmassa, socker, nougatbitar (hasselnötter I.G.P 28 %, honung, socker, glukossirap, äggvita) kakaopulver. Kan innehållas spår av andra nötter, laktos och mjölkprotein. Glutenfri. Min kakaohalt: 52 %.

 

    La Perla _kaffe _servering _kafe _chokladtryffel _notter _nougat _choklad _distribution _beriksson

La Perla Caffé – Denna mörka chokladtryffel är likt "Nera" men innehåller även Arabicakaffe. Innehåller 33 % hasselnötter IGP från Piemonte och 10 % kaffe.

Ingredienser: hasselnötter från Piedmonte I.G.P 33 %, socker, kakaomassa, malet Arabicakaffe (10%), kakaosmör, kakaopulver. Emulgeringsmedel: sojalecitin, Arom: naturlig vanilj. Glutenfri. Kan innehålla spår av andra nötter, laktos och mjölkprotein.

 

 

La Perla _Extreme _chokladtryffel _mork _choklad _Beriksson _web

La Perla Extreme – En mörk chokladtryffel med hackade kakaobönor (innehåller inte nötter,men det finns risk för spår av nötter)

Ingredienser: socker, kakaomassa, hackade kakaobitar (16 %), smörolja, kakaosmör, Emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj. Kan innehålla spår av gluten, ägg, nötter och mjölk. Kakaohalt: 43 %.

 

 

La Perla _70_chokladtryffel _Beriksson -web 

Nyhet – 70 % kakaohalt och krispiga hasselnötter

Den fjärde nyheten från La Perla är 70 %. Det är den chokladtryffel i vårt sortiment med högst kakaohalt, 70 %. Fortfarande är den krämig och innehåller hela 30 % av små krispiga hasselnötsbitar. Njut av din mörka tryffel till en smakrik rund kopp espresso eller en annan god favoritdryck. Den här tryffeln innehåller bara naturligt socker från kakaon, dvs inget tillsatt socker.

 

 

La Perla _Puro _chokladtryffel _sockerfria _choklad _Beriksson _web

 

La Perla Puro Nero – En krämig mörk chokladtryffel med 40 % hasselnötter I.G.P, utan tillsatt socker. Chokladen innehåller 35 % kakaohalt.

Ingredienser: Hasselnötter, kakaomassa, sötningsmedel: maltitol (25 %), kakaosmör, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanilj. Kan innehålla spår av andranötter och mjölk. Glutenfri. 

 

La Perla Puro Latte – En krämig mjölkchokladtryffel med 33 % hasselnötter I.G.P, utan tillsatt socker.

Ingredienser: Hasselnötter, sötningsmedel: maltitol (27 %), kakaosmör, mjölkpulver, kakaomassa, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanij. Kan innehålla spår av andra nötter. Enöverdriven konsumtion av maltitol kan ha en laxerande effekt. Glutenfri.

 

 

 

La Perla _Regio 3pezzi _servering _kafe _chokladtryffel _reggio _choklad _distribution _beriksson

La Perla Regio – Denna krämiga och lätt krispiga gianduja-chokladtryffel är lite hårdare än övriga tryffelsorter och innehåller lite större hasselnötter IGP från Piemonte . Den innehåller även lite honung. Hasselnöthalt 40 %, kakaohalt 30%.

Ingredienser: hasselnötter från Piemonte I.G.P 40 %, socker, kakaomassa, kakaosmör, mjölkpulver, honung, glukossirap, gelatin, rispapper (potatisstärkelse, vatten, solrosolja). Emulgeringsmedel: sojalecitin. Arom: naturlig vanilj. Kakao minst 30%. Glutenfri.

 

            La Perla _tartuffo _3smaker _chokladtryffel _choklad _chokladdistribution _kafe _servering _Beriksson

 

La Perla minitryffel – blandat 

Dessa tre mini-chokladtryfflar kommer blandat om tre sorter.

Den créme/brunfärgade förpackningen är en vit chokladtryffel med stracchiatella (chokladflarn) och hasselnötter IGP. 22 % hasselnötter.

Ingredienser: Vit choklad (socker, mjölkpulver, kakaosmör. Emulgeringsmedel: sojalecitin, Arom: naturlig vanilj) hackade hasselnötter I.G.P 22 %), Mörk choklad (socker, kakaomassa, kakaosmör. Emulgeringsmedel: sojalecitin. Arom: naturlig vanilj. Kakao min. 52%, socker. Kan innehålla spår av andra nötter. Glutenfri.

 

Den bruna förpackningen innehåller en mörk chokladtryffel med hackade hasselnötter IGP från Piemonte. 52 % kakaohalt. 38 % hasselnötter.

Ingredienser: mörk choklad (socker, kakaomassa, kakaosmör, Emulgeringsmedel: sojalecitin, Arom: naturlig vanilj.) Piemonte hasselnötter I.G.P 38 %, kakaopulver. Minimum 52% kakao. Kan innehålla spår av andra nötter och mjölk. Glutenfri.

 

Den gröna innehåller också en vit chokladtryffel men pistagenötter från Bronte. (Pistagetryffeln finns även att köpa separat från de övriga två sorterna.)

Ingredienser: Vit choklad (socker, mjölkpulver, kakaosmör. Emulgeringsmedel: sojalecitin, Arom: naturlig vanilj.) pistage 32% (hel och i bitar), socker. Kan innehålla spår av andra nötter. Glutenfri.

 

La Perla _pistage _Fluido _Beriksson _web

        

La Perla _giandujotti _mini _mork _choklad _Beriksson -web

 

Nyhet – Giandujotti-nötchoklad med hög kakaohalt
Giandujotti är en norditaliensk specialitet. Det betyder på ett ungefär, liten gianduja, vilket är en nötchoklad. Den lilla nötchokladen har alltid en trekantsform, tänk dig en upp och ned vändbåt i formen. La Perlas nya giandujotti heter Mini giandujot och innehåller som vanligt mycket nötter, men denna gång även en hög kakaohalt (60 %). Det är alltså en krämig och fyllig smakupplevelse som erbjuder mycket nötter och ännu mer chokladsmak. Perfekt njutning till en fyllig espresso.

Ingredienser: hasselnötter, socker, kakaomassa, kakaosmör, Emulgeringsmedel: sojalecitin, Arom: naturlig vanilj. Glutenfri. Lämplig för veganer.

 

 

          La Perla _Fluido -sfuso _giandujotti _choklad _kafe _servering _chokladdistribution _italienska _delikatesser _Beriksson

La Perla Fluido – till denna nydanande giandujotti-nötchoklad har de tillsatt en kärna av en härligt krämig giandujacréme. Innhåller 16 % hasselnötter IGP från Piemonte .

Ingredienser: socker, vegetabiliskt fett, hasselnötter från Piemonte (I.G.P - geografiskt skyddad beteckning) 16 %, kakaomassa, kakaosmör, mjölkpulver, kakaopulver, vasslepulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, Arom: naturlig vanilj. Kan innehålla spår av andra nötter och ägg. Glutenfri.

 

Presentaskar

 

La Perla _presentask _mixtryffel _trio _choklad _distribution _presentask _chokladask _beriksson _web

Presentask 3 pack med tryffel

Krämig chokladtryffel med tre olika sorter

Den créme/brunfärgade förpackningen är en vit chokladtryffel med stracchiatella (chokladflarn) och hasselnötter IGP. 22 % hasselnötter.

Den bruna förpackningen innehåller en mörk chokladtryffel med hackade hasselnötter IGP från Piemonte. 52 % kakaohalt. 38 % hasselnötter.

Den gröna innehåller också en vit chokladtryffel men pistagenötter från Bronte. (Pistagetryffeln finns även att köpa separat från de övriga två sorterna.)

 

Julsortiment

La Perla _presentask _160g _trio _mix _choklad _distribution _presentask _chokladask _stor _Berikson _web

Mixtryffel i stor ask

Krämig chokladtryffel med tre olika sorter. 

Den créme/brunfärgade förpackningen är en vit chokladtryffel med stracchiatella (chokladflarn) och hasselnötter IGP. 22 % hasselnötter.

Den bruna förpackningen innehåller en mörk chokladtryffel med hackade hasselnötter IGP från Piemonte. 52 % kakaohalt. 38 % hasselnötter.

Den gröna innehåller också en vit chokladtryffel men pistagenötter från Bronte. (Pistagetryffeln finns även att köpa separat från de övriga två sorterna.)

Innehåller ca 21 st chokladtryfflar (160 gram)

 

 

La Perla _presentask _300g _bianca _vit _chokladtryffel _distribution _presentask _chokladask _Beriksson _web

La Perla Bianca – presentask 

En stor och lyxig ask med den ofantligt populära vita chokladtryffeln Bianca – den vita pärlan.

La Perla Bianca – innehåller vit choklad och är fylld med härliga hasselnötter IGP från Piemonte (35 %)

Ingredienser: hasselnötter från Piemonte (I.G.P - geografiskt skyddad beteckning), 35 %, socker, mjölkpulver, kakaosmör, Emulgeringsmedel: sojalecitin. Arom: naturlig vanilj. Glutenfri.

 Asken innehåller 300 gram

 

 

La Perla _presentask _300g _nera _chokladtryffel _choklad _distribution _presentask _chokladask _Beriksson _web

La Perla Nera – presentask

En stor och lyxig ask med den ofantligt populära vita chokladtryffeln Nera – den svarta pärlan.

Den mörka chokladtryffel är fylld av små hackade hasselnötter IGP från Piemonte  (28 %) Chokladtryffeln innehåller 52 % kakao.

 Asken innehåller 300 gram

 

 

La Perla _Zoom _Fluido _giandujotti _choklad _Beriksson _web

 

Media

Vill du ladda ner bilder från La Perla, klicka här. (Har du önskemål eller frågor om La Perla, mejla gärna markus(at)beriksson.net.

 

Läs om La Perla i media

Spot and Tell har testat pistagetryffeln, läs om er det här.

 

Håll utkik i våra sociala medier för mer information.

Facebook: klicka här

Instagram: klicka här

Pinterest: klicka här 

 

Priser som La Perla vunnit

Great Taste Awards 2016 för Puro Nero som fick två guldstjärnor

Brand Identity Gran Prix Award för "Best Chocolate Packaging"

DS&C Award för "Best Co-Marketing Initiative" i samarbete med tidningen Grazia Home

 

 

 

Dragans _bild2 

 

 

 

La -Perla -di -Torino -_tryffel _choklad _Generale -2015_web